11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE. Planul Roşu pentru accidentul de la Câineni a fost dezactivat

UPDATE. Planul Roşu pentru accidentul de la Câineni a fost dezactivat

UPDATE: 

Autorităţile din Vâlcea au anunţat că au încetat măsurile şi activităţile prevăzute în planul roşu de intervenţie, declanşat în urma accidentului de duminică, de la Câineni, după aproximativ o oră de la anunţarea acestuia, 19 persoane din cele 21 implicate având nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, o persoană a fost transportată cu un elicopter SMURD la Craiova, şapte dintre răniţi au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea, cinci la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu, în timp ce ceilalţi au primit asistenţă medicală de urgenţă la locul accidentului.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că vinovat de producerea acestuia este şoferul autoturismului, un bărbat de 60 de ani din Dolj, care, din neatenţie, ar fi pătruns pe contrasens şi a izbit frontal microbuzul în care se aflau 19 persoane. În urma impactului, autovehicul s-a răsturnat în şanţ.

Traficul rutier în zonă a fost reluat pe ambele sensuri de mers după aproximativ două ore.

 

Un număr de 19 persoane au fost implicate duminică după-amiază într-un accident rutier care a avut loc pe DN 7, în zona satului Râu Vadului, comuna Câineni, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Vâlcea, a informat IGSU.

Accidentul a avut loc între un autoturism şi un microbuz de transport persoane, din informaţiile preliminare fiind 19 persoane implicate.

Pentru gestionarea situaţiei acţionează patru ambulanţe SMURD, şapte ambulanţe SAJ, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi două echipaje de descarcerare.

Totodată, în sprijinul resurselor alocate la nivelul judeţului Vâlcea intervin şi două ambulanţe de la SAJ Sibiu, două ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Sibiu.

“Sunt 21 de persoane implicate (19 în microbuz – 18 pasageri şi şoferul) şi două persoane din autoturism. Au rezultat nouă victime – două persoane din autoturism care au fost scoase de către participanţii la trafic şi care au facturi de membre, şi şapte persoane din microbuzul răsturnat, care prezintă diverse traumatisme. Toate victimele sunt conştiente şi nu sunt minori. Victima preluată de elicopterul SMURD, venit de la Craiova, este conştientă, dar are un traumatism abdominal şi de coloană”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Autorităţile din Vâlcea au declanşat planul roşu de intervenţie, pentru gestionarea situaţiei din zonă fiind trimise mai multe ambulanţe atât de la Vâlcea, cât şi de la Sibiu, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi două echipaje de descarcerare.

Din informaţiile poliţiştilor, accidentul s-ar fi produs după ce autoturismul ar fi pătruns pe contrasens unde a lovit microbuzul care circula dinspre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea. Conducătorii au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Traficul rutier în zonă este blocat total.

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă