17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAcțiune în forță a pompierilor! Hectare de litieră, complet distruse

Acțiune în forță a pompierilor! Hectare de litieră, complet distruse

Pentru a ajunge la focarele de incendiu, cei 36 de pompieri din Alba au urcat joi pe jos patru-cinci kilometri, pe un teren accidentat.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, locotenent-colonel Ovidiu Costea, acţiunea de intervenţie continuă joi cu patru ofiţeri şi 32 de subofiţeri, alături de care acţionează şi reprezentanţi ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Abrud şi Ciuruleasa.

Până joi, au ars aproximativ şapte hectare de litieră pe raza judeţului Alba şi 15 hectare de litieră şi 8 hectare de vegetaţie de pe raza judeţului Hunedoara, a menţionat ofiţerul ISU Alba.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit luni în Munţii Vulcan s-a acţionat miercuri şi cu un avion Spartan al Ministerului Apărării Naţionale, care a lansat un transport de apă.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă