22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAmbasadorul Israelului salută promulgarea Legii privind înfiinţarea Muzeului Holocaustului

Ambasadorul Israelului salută promulgarea Legii privind înfiinţarea Muzeului Holocaustului

”România a dovedit pe deplin că şi-a însuşit lecţia trecutului şi a devenit un model şi un exemplu de bune practici pe plan european”, a transmis Excelenţa Sa.

”Apreciez în mod deosebit sprijinul Preşedintelui, al Guvernului şi al Parlamentului în privinţa înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului. Acesta va constitui, fără urmă de îndoială, un instrument important în confruntarea capitolului întunecat al Shoah-ului în România. România este o ţară care nu numai că promite măsuri, ci una care şi adoptă o poziţie fermă împotriva xenofobiei, a rasismului, a discriminării. Trăim într-o perioadă în care xenofobia, antisemitismul, intoleranţa şi negarea Holocaustului sunt chestiuni problematice în Europa. România a dovedit pe deplin că şi-a însuşit lecţia trecutului şi a devenit un model şi un exemplu de bune practici pe plan european în acest domeniu”, a transmis, marţi, ambasadorul Israelului, David Saranga.

Porivit acestuia, în ultimii ani, autorităţile din România au depus eforturi remarcabile în promovarea educaţiei asupra subiectului Holocaustului, prin măsuri concrete.

”Informarea generaţiilor tinere cu privire la Shoah, promulgarea de legi ce interzic negarea Holocaustului, previn şi combat antisemitismul, precum şi obţinerea unei definiţii de lucru a antisemitismului sunt doar câteva exemple ale proiectelor de succes desfăşurate în România”, a mai transmis Ambasada Israelului.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, într-o ceremonie publică, legea privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România. “(…) cea mai importantă lecţie pe care acest muzeu o va transmite, din generaţie în generaţie, este aceea de a nu uita”, a spus Iohannis.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă