23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAnchetă după ce doi poliţişti aflaţi în misiune au fost loviţi, ameninţaţi...

Anchetă după ce doi poliţişti aflaţi în misiune au fost loviţi, ameninţaţi şi deposedaţi de arme

Cei doi agenţi erau în misiune şi i-au cerut şoferului unei autoutilitare să oprească, dar acesta nu s-a conformat, astfel că l-au urmărit şi au tras nouă focuri de armă în plan vertical. Bărbatul a oprit doar în faţa unei case din alt sat, acolo poliţiştii fiind loviţi de mai multe persoane. Doi suspecţi au fost prinşi şi duşi la audieri.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au anunţat că, în noaptea de 19/20 noiembrie, procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orei 1.00, doi agenţi de poliţie de la Secţia 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în comuna Prundeni, judeţul Vâlcea, au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj, de la Poliţia Municipiului Drăgăşani.

“În cauză s-a dispus de către procurori începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, arată procurorii.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate în municipiul Slatina, judeţul Olt, fiind duse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani pentru efectuarea actelor de urmărire penală.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt.

Potrivit Poliţiei Judeţene Vâlcea, în noaptea de marţi spre miercuri, cei doi poliţişti de la Secţia 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în misiune pe DN 64, au semnalizat unei autoutilitare să oprească, dar şoferul şi-a continuat deplasarea.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autoutilitarei, ei trăgând 9 focuri de armă în plan vertical, pentru a-l determina pe şofer să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut.

În cele din urmă, autoutilitara a oprit în faţa unei locuinţe din satul Călina, iar în timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane aflate la faţa locului.

În sprijinul poliţiştilor a sosit un alt echipaj, de la Poliţia Municipiului Drăgăşani.

Cei doi poliţişti au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale, dar nu au rămas internaţi.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă