14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAproape o tonă de produse toxice au fost confiscate de polițiști

Aproape o tonă de produse toxice au fost confiscate de polițiști

Peste 850 kg şi 1.300 de litri de produse toxice de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare au fost ridicate în urma unei acţiuni de verificare a activităţilor operatorilor economici înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu astfel de substanţe, informează Agerpres.

“În perioada 21 noiembrie – 6 decembrie, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat verificări şi controale la 345 de agenţi economici înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 53 de fapte de natură penală, dintre care 29 de infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, opt sancţionate de art. 359 Cod penal (Traficul de produse sau substanţe toxice), trei la Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor şi 13 infracţiuni la alte acte normative.

Au fost dispuse măsuri de cercetare a 34 de persoane care sunt bănuite că, sub diferite forme, ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni.

“Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 164,4 kg şi 1.062 de litri de produse de protecţie a plantelor, precum şi 707 kg şi 293 de litri de substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de către instituţiile participante la acţiune 134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 267.600 de lei”, se arată în comunicat.

Astfel de activităţi au fost desfăşurate şi în primul trimestru al anului şi vor avea loc şi în perioada următoare.

Acţiunea se desfăşoară în scopul creşterii siguranţei cetăţeanului, protejării vieţii şi integrităţii corporale ale oamenilor, prin verificarea activităţilor societăţilor comerciale şi persoanelor fizice care efectuează operaţiuni în aceste domenii, a modului de autorizare la organele competente şi a respectării legislaţiei aferente.

“Pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite şi verificarea tuturor aspectelor prevăzute şi sancţionate de legislaţia incidentă acestor domenii se acţionează împreună cu specialişti din componenţa instituţiilor care, potrivit legii, au competenţă, atribuţii legale şi expertiză în domeniu (oficii fitosanitare judeţene, direcţiile judeţene sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, direcţiile judeţene pentru sănătate publică, inspectorate teritoriale de muncă etc.)”, precizează IGPR.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă