12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAu fost finalizate lucrările de reparaţii şi consolidare la culeea numărul 2...

Au fost finalizate lucrările de reparaţii şi consolidare la culeea numărul 2 a Podului Constanța

CFR Infrastructură a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că au fost finalizate lucrările de reparaţii şi consolidare la culeea numărul 2, situată de pe partea dreaptă a Podului Constanţa, pe sensul de intrare în pasaj dinspre Centru spre Bucureştii Noi, în prezent fiind în desfăşurare lucrări la pilele de pe zona centrală.

Printre lucrările efectuate s-au numărat montarea de ancore şi plasă de Buzău pe elevaţia culeei şi pe zona soclului; tratarea şi curăţarea armăturilor descoperite, la intrados şi pe zona inimii, la grinzile principale, prin pasivizare şi sablare; reparaţii fisuri şi crăpături pe zona asizelor, la aripi şi culee; reparaţii fisuri şi crăpături pe zona asizelor, la aripi şi culee; reparaţii culee cu tencuială cu asize, din mortar special de înaltă rezistenţă; aplicare de vopsea de protecţie anticorozivă pe culee, aripi, grinzi şi plăci de beton la intrados; reparaţii trotuar aferent căii rutiere, pe sensul dinspre Centru spre Bucureştii Noi.

Culeea reprezintă infrastructura de la capătul podului care are rolul de a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia şi de a susţine calea de acces pe pod, au precizat reprezentanţii CFR Infrastructură.

Lucrările de reparaţii şi consolidare la podul de cale ferată situat pe magistrala feroviară Bucureşti – Constanţa, la km 4+327 (Pod Constanţa) se desfăşoară doar în cursul nopţii, în etape succesive, în intervalul orar 00.00 – 4.00, când este posibilă întreruperea alimentării cu tensiune a liniilor de troleibuz si/sau tramvai, circulaţia autovehiculelor fiind permanent deschisă pe o bandă cu lăţimea de minimum 2,5 m, pe sensul unde se desfăşoară lucrările.

CFR SA recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, aceste măsuri având drept scop menţinerea condiţiilor optime şi de siguranţă în traficul rutier, în perioada de desfăşurare a lucrărilor.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă