10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBREAKING. FOTO Un avion Mig 21 Lancer, prăbuşit la Feteşti. Pilotul a...

BREAKING. FOTO Un avion Mig 21 Lancer, prăbuşit la Feteşti. Pilotul a murit

Un avion Mig 21 Lancer, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei, în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti. IGSU a trimis mai multe echipe în zonă.

Pilotul a murit carbonizat

Locotenent-comandorul Florin “Patrax” Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața.

Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.

Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată.

Potrivit unor surse neoficiale, Florin Rotarul era căsătorit și avea un copil.

Procurorii militari au deschis o anchetă

În cursul zilei de astăzi, 7 iulie 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident aviatic în apropiere de autostrada A1, pe raza județului Constanța, deplasându-se la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală specifice.

VIDEO

 

UPDATE 14.35 MApN: Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului

Ministerul Apărării Naţionale precizează, referindu-se la aeronava MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, că în prezent nu sunt date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare, adăugând că o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului.

”O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene. Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare. Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană”, precizează MApN într-un comunicat.

Pilotul aparatului a reuşit să se catapulteze, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

Un elicopter SMURD a fost trimis la Feteşti, la locul în care s-a prăbuşit avionul MIG 21 Lancer, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

“Este căzut un MIG 21. Este plecat un elicopter SMURD în sprijin, sunt plecate forţe – pompieri, terestre. Aşteptăm să vedem informaţiile”, a adăugat el.

Mihai Fifor: Prima reacţie după prăbuşirea MIG-ului

“Mesajul este cel pe care putem să-l dăm în momentul de faţă. În primul rând ne gândim la pilotul care operează acest avion, să vedem care e starea pilotului. Este primul lucru la care ne gânndim în momentul de faţă. După accea o să ne gândim şi la alte detalii. Vă spun cu toată responsabilitatea: aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare, nu e cazul să facem speculaţii în momentul de faţă”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la România TV.

 

Cele mai citite

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă