15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCarmen Dan: Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat

Carmen Dan: Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat

“Declaraţia de astăzi a preşedintelui Iohannis mă determină să prezint câteva motive pentru care solicitarea preşedintelui este nejustificată”, a afirmat Carmen Dan, într-o declaraţie de presă susţinută miercuri seară.

Ea a spus că MAI a avut ca atribuţie asigurarea siguranţei votului în ţară.

“Are cineva indicii că votul în ţară a fost nejustificat? Dacă da, PNL a câştigat un vot fraudat? Nu au existat situaţii în planul ordinii publice care să influenţeze siguranţa votului”, a afirmat Carmen Dan.

Ea a subliniat că Guvernul nu a organizat mai puţine secţii în ţară decât la alte alegeri şi “nici nu a înfiinţat secţii ascunse prin cătune, aşa cum specula propaganda dreptei”.

Carmen Dan a precizat că au fost 18.730 secţii de votare la alegerile europarlamentare, faţă de 18.626 organizate de tehnocraţi.

“Nimeni nu ar trebui să fie deranjat de timpul necesar exercitării votului, aşa cum nimeni nu s-a arătat deranjat de referendumul solicitat de preşedinte a fi organizat în aceeaşi zi. Altfel ar fi stat lucrurile dacă era un singur buletin de vot şi astăzi nu ar mai fi fost motive pentru solicitarea impertivă şi nejustificată a demisiei”, a spus Carmen Dan.
Potrivit ministrului, tabletele au fost folosite de personal instruit de STS.

Totodată, Carmen Dan a spus că toate informaţiile care ţin de modul de desfăşurare a activităţii MAI fac obiectul unei analize care va fi prezentată joi premierului. MAI face astfel de analize după evenimente de o astfel de anvergură, a adăugat ministrul.

Dan a spus că îşi va da demisia doar atunci când partidul îi va cere acest lucru.

“Nu e supriză că domnul preşedinte îmi cere demisia. Nu e prima dată şi e de notorietate această idee fixă. Nu mă impresionează astfel de cereri urgente chiar dacă acestea sunt dublate de ameninţări de cercetări penale. Am discutat cu doamna prim-ministru după ce am ascultat declaraţia preşedintelui şi mă văd nevoită să-l dezamăgesc: nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a mai spus Carmen Dan.
Preşedintele Klaus Iohannis solicită demiterea imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu. Preşedintele a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot şi a spus că politic cei care au organizat prost alegerile trebuie să plătească cu funcţia.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă