13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDrăghici răspunde acuzaţiilor DNA: Maşina, achiziţionată de PSD, am cumpărat-o la preţ...

Drăghici răspunde acuzaţiilor DNA: Maşina, achiziţionată de PSD, am cumpărat-o la preţ de achiziţie

În ceea ce priveşte imobilul pentru a cărui achizţie este acuzat de delapidare, el spune că era folosit pentru activităţi de partid. “Dacă imobilul e al meu, atunci de ce noi locuim cu chirie într-un bloc din Bucureşti la ultimul etaj?”, întreabă Drăghici.

“Maşina Mercedes GLE achiziţionată second-hand de PSD din FONDURI PRIVATE (nu din subvenţie) nu a mai servit scopului iniţial pentru care a fost cumpărată. Singurul “pedepsit” pentru a o cumpăra la ACELAŞI PREŢ a fost subsemnatul. Nefiind pregătit pentru o asemenea achiziţie, plata a fost făcută în mai multe tranşe, contravaloarea fiind achitată integral. Legea permite pe deplin acest lucru, nu înţeleg care e delapidarea! E o enormă absurditate!”, susţine Drăghici după ce DNA a extins urmărirea penală în cazul său tocmai pentru achiziţia acestei maşini.

În ceea ce priveşte imobilul din Pipera – pentru care DNA a anunţat în 2 aprilie începerea urmăririi penale – Drăghici susţine că acesta nu a fost niciodată în proprietatea sa şi nu este!

“Acolo s-au desfăşurat activităţi ale departamentului PSD online şi cazări temporare pentru cei care au deservit acest proiect. Dacă imobilul este al meu, aşa cum repetă unii cu îndârjire în spaţiul public, atunci de ce noi locuim cu chirie într-un bloc din Bucureşti la ultimul etaj?”, susţine Mircea Drăghici.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au transmis, luni, că au extins urmărirea penală faţă de trezorierul PSD Mircea Drăghici pentru încă o infracţiune de delapidare. Drăghici ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux, cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

”În calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui  autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, la data de 10.07.2017,  formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul, iar la data de 18.07.2017, acesta ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului.

DNA a anunţat, în 2 aprilie, că Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este urmărit penal pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

”În exercitarea funcţiei de trezorier, în cursul lunii februarie 2018, suspectul împreună cu o persoană din familie, a negociat şi a convenit să achiziţioneze, de la un vânzător, un imobil având o valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii”, anunţat atunci procurorii.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă