23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecial17 percheziții în București și trei județe, într-un dosar de evaziune fiscală...

17 percheziții în București și trei județe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor

17 percheziţii au avut loc, miercuri dimineață, în București și județele Gorj, Dâmboviţa și Sibiu la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.300.000 de lei, prin evaziune fiscală, transmite poliția.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează 17 percheziţii, într-o cauză penală, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane din judeţele Gorj, Dâmboviţa, Sibiu şi municipiul Bucureşti, bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, transmite IGPR.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2014, cei în cauză ar fi înregistrat în evidenţele fiscale ale societăţilor comerciale cheltuieli fictive, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statutului.

Prejudiciul creat prin desfăşurarea acestei activităţi infracţionale este de aproximativ 3.300.000 de lei.

15 persoane vor fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliţie din judeţele vizate.

Aceste activităţi sunt efectuate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie din Dâmboviţa şi Sibiu, ai S.I.A.S. Bucureşti şi al Jandarmeriei.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă