13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial48 de percheziții la suspecți care ar fi vândut ilegal peste 100...

48 de percheziții la suspecți care ar fi vândut ilegal peste 100 de kilograme de tutun

Polițiștii din Timiș efectuează miercuri 48 de percheziții domiciliare în 15 județe, la persoane suspectate de contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Un bărbat este suspectat că ar fi vândut 105 kilograme de tutun nemarcat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş şi cei de la Poliţia municipiului Lugoj, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Lugoj, efectuează, la ora transmiterii acestei ştiri, 48 de percheziţii pe raza a 15 judeţe, potrivit unui comunicat al Poliţiei Timiş.

”Sunt vizate persoane bănuite de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kilogram de tutun de fumat, contrabandă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arară în comunicat.

Anchetatorii au informaţii că, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coşteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi vândut pe internet, pe teritoriul României, 105 kilograme de tutun, ”fără ca produsul să fie supus marcării şi fără a se achita accizele aferente acestor operaţiuni”.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că mai multe persoane ar fi cumpărat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispoziţiile legale.

”Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat poliţe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule şi diplome de calificare în câmpul muncii”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă