19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAfaceristul Popoviciu, condamnat definitiv, şi-a angajat drept avocat un fost şef al...

Afaceristul Popoviciu, condamnat definitiv, şi-a angajat drept avocat un fost şef al FBI

Avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu, Louis Freeh, fost şef al FBI, se declară "profund dezamăgit" de decizia ICCJ în cazul clientului său, apreciind că sentinţa nu este susţinută nici de fapte şi nici de legislaţie.

 "Sunt profund dezamăgit de recenta decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România în ceea ce priveşte condamnarea omului de afaceri Gabriel Popoviciu la şapte ani de detenţie. Sentinţa şi condamnarea nu sunt susţinute nici de fapte, nici de lege", afirmă Freeh într-un comunicat.

El aminteşte că în iulie 2016 a făcut o analiză a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti în cazul lui Popoviciu, analiză făcută cu sprijinul unei  echipe de foşti judecători federali  şi foşti agenţi speciali FBI cu experienţă, unul dintre ei vorbind fluent limba română.

"Echipa noastră a analizat dovezile prezentate împotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv interceptările conversaţiilor sale. Această analiză a constatat numeroase deficienţe de ordin legal şi factual în cazul domnului Popoviciu", susţine avocatul.

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa", a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele omului de afaceri.

Cele mai citite

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă