22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegătorii din municipiul Deva și 16 localități, așteptați astăzi la urne

Alegătorii din municipiul Deva și 16 localități, așteptați astăzi la urne

Cetățenii cu drept de vot sunt așteptați să își exprime opțiunea la alegerile locale parțiale care se vor desfășura astăzi în localități din 13 județe. Campania electorală pentru alegerile locale parțiale s-a încheiat sâmbătă, la ora 7,00.

Guvernul a stabilit organizarea în data de 5 noiembrie a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 16 localități în care această funcție a rămas vacantă, precum și pentru alegerea consiliului local într-o comună, transmite Agerpres.

Alegerile parțiale sunt organizate în municipiul Deva – județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig – județul Arad, Nicșeni – județul Botoșani, Călărași – județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu – județul Constanța, Telești – județul Gorj, Balș — județul Iași, Bîrghiș – județul Sibiu, Drăgoiești – județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – județul Teleorman, Checea – județul Timiș, Oșești – județul Vaslui, Vlădești – județul Vâlcea.

Totodată, au loc alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, județul Constanța.

Potrivit datelor Biroului Electoral de Circumscripție Deva, nouă candidați, dintre care trei sunt independenți, s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Deva.

Din partea partidelor politice vor candida: Ioan Ovidiu Popa (ALDE), Petru Mărginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL), Ioan Vasile Iovan (PMP), Francisco Lucian Davidoni (USR) și Ioan Brândușe (PSR), în ordinea validării candidaturilor.

Vor candida ca independenți: Velu Adrian Călușer, Marius Vasile Blendea și Eduard Cristoi.

Postul de primar al municipiului Deva a rămas vacant după ce fostul edil-șef Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, în data de 24 aprilie.

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă