15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAngajaţii Loteriei Române, acțiune de protest la Ministerul Finanțelor. Ei cer salarii...

Angajaţii Loteriei Române, acțiune de protest la Ministerul Finanțelor. Ei cer salarii mai mari și destituirea Consiliului de Administraţie

Sindicaliștii Loteriei Române pichetează, marți, sediul Ministerului Finanțelor Publice, timp de două ore, în semn de nemulțumire față de refuzul companiei de a introduce în proiectul de buget solicitările referitoare la salarizarea personalului. Totodată, organizatorii manifestației cer conducerii ministerului destituirea Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, informează News.ro.

Manifestația Sindicatului Naţional Loteria Română (SNLR) va avea loc între orele 11.00 și 13.00.

Ion Carapit, preşedintele SNLR, a declarat, pentru News.ro, că la protest urmează să participe aproximativ 100 de persoane.El a precizat că nu este exclus ca, în urma protestului, sindicaliştii să fie chemaţi la negocieri şi, eventual, să încheie un protocol cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

În caz contrar, protestul urmează să fie reluat miercuri şi joi, precum şi între 3 şi 6 aprilie, în acelaşi interval orar.

Sindicaliştii susțin că 84% dintre salariaţii Loteriei (2.088 de angajaţi, între care se află toate categoriile: de la lucrător necalificat până la angajaţi calificaţi, cu studii superioare) sunt plătiţi la nivelul salariului minim pe economie. Astfel, „mărirea fondului de salarii este posibilă, necesară şi morală, ţinănd cont de faptul că CNLR înregistrează în fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a făcut nicio mărire în afara creşterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor", susțin sindicaliştii.

Totodată, ei solicită Ministerului Finanţelor Publice destituirea Consiliului de Administraţie al companiei, care ar „bloca orice fel de dialog" cu sindicatul.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” a anunţat că este solidară cu membrii săi din Compania Naţională Loteria Română.

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă