11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAntrenament la Arcul de Triumf pentru parada de 1 decembrie

Antrenament la Arcul de Triumf pentru parada de 1 decembrie

Aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi SRI, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, precum şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere participă sâmbătă, la Arcul de Triumf, la antrenamentul general pentru parada militară de Ziua Naţională a României.

”Suntem peste 3.500 de militari, atât din MApN, cât şi din MAI şi SRI, avem peste 350 de mijloace tehnice, 50 de aeronave, 18 unităţi călare şi suntem gata în acest an cu tehnică străină, avem două F18 canadiene şi cinci transportoare 'Patria' poloneze” a declarat căpitan Cătălina Ţurcan, din partea MApN.

Potrivit acesteia, la parada de 1 Decembrie participă anul acesta 320 de militari din 15 ţări.

”Ne bucură faptul că sunt alături de noi militarii moldoveni, cooperarea este pe toate planurile, inclusiv de Ziua Naţională a României. Suntem bucuroşi pentru că anul acesta a fost foarte complex, a fost anul exerciţiilor militare, am avut un exerciţiu de mare amploare la care au participat militari din 27 de ţări, pe teritoriul a trei state. Din acest motiv, militarii străini sunt şi astăzi, respectiv pe 1 decembrie”, a precizat Ţurcan.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a menţionat că pregătirile pentru parada de 1 Decembrie au început cu câteva săptămâni înainte, pentru că este nevoie de foarte multe ore de antrenament, de repetiţii pentru ca evenimentul să decurgă fără probleme.

"În premieră, în acest an, locul pedestru al MAI va fi deschis de studenţii Academiei de Poliţie, care vor fi urmaţi de elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie de la Câmpina. Aceştia sunt şi cei mai tineri reprezentanţi ai MAI. Parada va fi continuată de trupele speciale de la Brigada de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi de pompierii şi echipajele SMURD ale IGSU", a precizat Dajbog.

Una dintre noutăţile paradei este o autospecială cu şenile cu care jandarmii montani vor putea interveni în condiţii greu accesibile şi în condiţii de iarnă extremă, a spus oficialul MAI.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă