9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAvocat din Baroul București, trimis în judecată pentru trafic de influență

Avocat din Baroul București, trimis în judecată pentru trafic de influență

Pavel Cochior Bejan, avocat în cadrul Baroului București a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență.

La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2014, avocatul a pretins de la 3 martori denunțători suma de 19.000 euro pentru a influența magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei.

De asemenea, Pavel Cochior Bejan a promis că îi va determina pe judecători să pronunţe o decizie favorabilă (o pedeapsă mai redusă, ori cu suspendare) față de unul dintre denunțători.

Denunțătorii s-au întâlnit de mai multe ori cu avocatul, de fiecare dată acesta precizând că dispune de – blat şi relaţii – astfel încât unul dintre ei să obţină o sentinţă favorabilă, mai mică decât cea pronunţată în fond sau în apel.

Inițial, Pavel Cochior Bejan a pretins suma de 12.000 euro, în final stabilind că pentru a “mișca ceva” este nevoie de 19.000 euro.

La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 19.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă