12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBaia Mare a câștigat titlul de Capitală a Tineretului din România

Baia Mare a câștigat titlul de Capitală a Tineretului din România

Oraşul Baia Mare a câştigat titlul de Capitală a Tineretului din România pentru 2018-2019, într-o ceremonie care a avut loc la Summitul Tinerilor de la Bacău.

Programul naţional Capitala Tineretului din România se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, recunoaştere care confirmă valoarea acestui concept.

"Ne bucurăm că Baia Mare a fost aleasă următoarea Capitală a Tineretului din România cu #UTurn, conceptul ales de noi. Acest titlu nu este al nostru, ci al tinerilor din Baia Mare şi din România. Ne vedem anul viitor la Baia Mare, Capitala Tineretului din România 2018-2019”, declară Daniel Orza, reprezentant al orașului Baia Mare, Capitala Tineretului din România.

Baia Mare îşi va desfăşura mandatul în perioada 2 mai 2018 – 1 Mai 2019.

#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, îşi propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunităţi atractive pentru tineri, astfel încât aceştia să fie activi şi determinaţi  să rămână şi să se implice în comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autorităţilor locale, organizaţiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, instituţiilor şi mediului de afaceri.

Un juriu independent, format din reprezentanţi ai sectorului neguvernamental de tineret, ai mediului privat, ai organizaţiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare şi ai unor instituţii publice, au evaluat candidaturile celor trei oraşe finaliste. Jurizarea a fost făcută în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor, şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.

A doua competiţie organizată în cadrul acestui program naţional, care funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015, a atras mai multe candidaturi: Alba Iulia, Baia Mare, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Satu Mare şi Suceava. În finala competiţiei de proiecte s-au calificat oraşele: Baia Mare, Iaşi şi Satu Mare.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă