16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCe întârzieri au trenurile din cauza restricţiilor impuse de căldură

Ce întârzieri au trenurile din cauza restricţiilor impuse de căldură

Trenurile ajung la destinaţii cu întârzieri, în medie, de 15-20 de minute, din cauza restricţiilor de viteză impuse de caniculă, iar cele care tranzitează judeţele din sud şi sud-est avertizate cu cod galben ar putea avea întârzieri de până la 60 de minute, informează Mediafax.

Trenurile circulă cu restricţii de viteză, sâmbătă şi duminică, ca urmare a atenţionării cod galben de caniculă, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA.

Începând de sâmbătă, ora 12.00, au fost introduse restricţii de viteză la nivelul întregii reţele feroviare, întârzierile înregistrate la această oră fiind, în medie, de 15-20 de minute.

Întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute, se vor înregistra la trenurile care tranzitează regionalele aflate în sudul şi sud-estul ţării, în special în judeţele avertizate cu cod galben, a precizat sursa citată.

Codul galben de caniculă este valabil, sâmbătă şi duminică, pentru Bucureşti şi judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

În zilele caniculare, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 de kilometri pe ora faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în siguranţă.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă