5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCimitirul evreiesc din Reghin a fost vandalizat. Reacția Federației Comunităților Evreiești din...

Cimitirul evreiesc din Reghin a fost vandalizat. Reacția Federației Comunităților Evreiești din România

Cimitirul evreiesc din Reghin a fost vandalizat la sfârșitul săptămânii. Incidentul a fost reclamat de președintele Comunității Evreilor din Târgu Mureș, Vasile Dub. Poarta secundară de acces în cimitir a fost distrusă, ceea ce a permis pătrunderea în incintă a vandalilor și să răstoarne zece pietre tombale.

Federația Comunităților Evreiești din România  – Cultul Mozaic (F.C.E.R.) protestează cu vehemență și mâhnire față de comiterea unui nou act de vandalism împotriva unui cimitir evreiesc din România, potrivit unui comunicat de presă remis redacției RL.

"Conducerea F.C.E.R. își exprimă și pe această cale revolta față de acest nou act antisemit și huliganic și speră că vinovații vor fi descoperiți cât mai rapid și deferiți justiției, iar legile statului român vor fi respectate și aplicate.

Subliniem că astfel de manifestări se cer a fi anchetate cu seriozitate și sancționate cu severitate, conform prevederilor legale în vigoare, pentru că tratarea lor cu lejeritate deschide o poartă către alte încălcări ale democrației, din ce în ce mai grave.

Considerăm că nu este o simplă coincidență faptul că acest incident revoltător a avut loc la numai o săptămână după comemorarea la nivel național a victimelor Holocaustului din România", potrivit sursei citate.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă