15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCoaliția Națională pentru Modernizarea României și-a stabilit obiectivele pentru 2017

Coaliția Națională pentru Modernizarea României și-a stabilit obiectivele pentru 2017

Colegiul de Conducere al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) a stabilit, marți, principalele obiective pentru acest an. Unul dintre obiective vizează organizarea lunară a unei conferințe naționale, cu participarea unor specialiști recunoscuți, în vederea identificării priorităților naționale de dezvoltare și modernizare a țării și armonizarea acestora cu programul de guvernare și restul politicilor naționale, informează Aid România.

O altă măsură vizează reconfirmarea sprijinului Colegiului de Conducere pentru Președintele CNMR și aprobarea măsurilor întreprinse până acum. Totodată, colegiul de conducere a CNMR a mai stabilit actualizarea Planului Național pentru Modernizarea României și implementarea acestuia în concordanță cu politicile și strategiile existente.

Un alt obiectiv vizează stabilirea de grupuri de lucru la nivelul fiecărei instituții publice naționale sau locale care să urmărească implementarea de măsuri concrete pentru transparentizarea și implementarea politicilor publice.

CNMR mai urmărește și definirea ca structură activă de monitorizare și penalizare a posibilelor abuzuri sau politici ori decizii greșite ale tuturor instituțiilor statului român, cât și modificarea legislației privind absorbția fondurilor structurale, respectiv modificarea OUG 66/2011, a ordonanței de urgență privind normele de aplicare a OUG 64/2009, în sensul simplificării pentru beneficiari a procesului de absorbție.

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă