10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDGASP Brașov a anunțat că se va autosesiza în cazul minorilor morți...

DGASP Brașov a anunțat că se va autosesiza în cazul minorilor morți în avalanșa din Retezat doar dacă procurorii vor stabili că a fost vorba de abuz

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov a anunțat, marți, că se va autosesiza în cazul minorilor morți în urma avalanșei din Retezat, doar dacă ancheta procurorilor va stabili că a fost vorba de un abuz asupra celor doi copii, potrivit Mediafax.

DGASP Brașov precizează că, în acest moment, este în desfăşurare o anchetă a organelor judiciare din Hunedoara, care vor stabili dacă este vorba despre un accident nefericit sau un eveniment produs din culpă umană.

”La finalul cercetărilor autorităţilor în drept – Poliţie, Procuratură -, în măsura în care acest lucru va fi necesar şi ni se va permite, vom include fata într-un program de consiliere psihologică. Iar dacă datele culese în timpul anchetei vor conduce şi spre ipoteza unui abuz asupra minorilor implicaţi, organele judiciare vor sesiza DGASPC pentru preluarea cazului şi demararea procedurilor legale într-o astfel de situaţie (anchetă socială, evaluare psihologică, intervenţie, etc). Trebuie să conştientizăm cu toţii faptul că ceea ce trebuie să primeze este interesul superior al copilului, care se traduce printr-o dezvoltare normală din punct de vedere fizic şi moral, echilibru socioafectiv şi viaţă de familie", conchide DGASPC.

Doi copii, campioni la alpinism, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, au murit, sâmbătă, surprinşi de o avalanşă în Munţii Retezat. De asemenea, cinci persoane surprinse de avalanşă, printre care şi taţii celor doi copii, au fost transportate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spitalele din judeţul Hunedoara pentru investigaţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă