10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDiplomatul american Dean Thompson: România trebuie să creeze un mediu care să...

Diplomatul american Dean Thompson: România trebuie să creeze un mediu care să încurajeze dispora să investească acasă

Diplomatul american Dean Thompson consideră că România trebuie să creeze un mediu „lipsit de corupție, competitiv”, care să încurajeze dispora să investească acasă, informează Agerpres.

Adjunctul șefului de misiune al Ambasadei SUA la București s-a referit la progresele pe care România le-a făcut de la aderarea la Uniunea Europeană în domeniile democrației, statului de drept, al „respectului pentru drepturile omului și libertăților fundamentale".

În contextul menționării președinției Consiliului UE, pe care România o va deține în 2019, Thompson l-a parafrazat pe John F. Kennedy, spunând: „Nu vă întrebați ce poate face Uniunea Europeană pentru România, întrebați-vă ce poate face România pentru Uniunea Europeană!".

Oficialul american a spus că este încrezător în dezvoltarea infrastructurii române, ce va permite țării noastre să „fie lider în ecuația europeană a energiei". „Pe piața financiară actuală, România este foarte stabilă — are, printre altele, o monedă stabilă și o rată a dobânzii mică (…) Sub managementul Băncii Naționale a României, la finalul anilor '90 au fost aduse beneficiile expertizei, capitalizării, care au contribuit la forța sectorului bancar al României azi", a mai spus Dean Thompson.

În opinia sa, actualul cadru va aduce investițiile străine de care România are nevoie.

„Odată cu progresul României, nu trebuie uitate prioritățile de bază, anume susținerea tinerelor talente, să fie convinse să își arate valoarea aici, într-un mediu lipsit de corupție, competitiv. România trebuie să creeze un mediu care să încurajeze dispora să investească acasă, să își valorifice resursele dobândite local ori în străinătate. Sunt încrezător că România va reuși pe această cale", a mai spus Dean Thompson.

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă