4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi turişti slovaci, blocaţi, în maşină, în Munţii Retezat, după ce drumul...

Doi turişti slovaci, blocaţi, în maşină, în Munţii Retezat, după ce drumul de acces s-a rupt din cauza ploilor

Doi turişti slovaci au rămas blocaţi, în maşină, în Munţii Retezat, după ce drumul de acces şi un podeţ au fost distruse de precipitaţiile abundente care au crescut debitul pârâului din vecinătate, transmite Mediafax.

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara a fost solicitat, prin numărul de urgenţă 112, să intervină pe drumul ce face legătura între localitatea Câmpul lui Neag şi cabana Buta, unde, din cauza precipitaţiilor abundente, Pârâul Lazăr a distrus un podeţ şi aproximativ 100 de metri din drum”, potrivit ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat o autospecială cu tracţiune 4×4 precum şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, o autospecială din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, un echipaj de salvatori montani din cadrul Salvamont Hunedoara precum şi un buldoexcavator din cadrul administraţiei publice locale Uricani.

”În momentul ajungerii forţelor de intervenţie la faţa locului, turiştii nu prezentau afecţiuni medicale refuzând să părăsească autoturismul. Astfel, la momentul actual administraţia publică locală desfăşoară acţiuni de amenajare a unei căi de acces provizorie care să poată asigura accesul autoturismului”, potrivit ISU Hunedoara.

ISU Hunedoara recomandă persoanelor care desfăşoară activităţi în zonele montane să acorde maximă atenţie drumurilor de acces pe care se deplasează precum şi condiţiilor meteorologice cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate şi după o perioadă mai mare de timp.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă