15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialExplozie într-un bloc din Galați. Un copil de un an a murit....

Explozie într-un bloc din Galați. Un copil de un an a murit. Alte patru persoane sunt rănite

UPDATE 23,00:  Persoanele ale căror locuințe au fost afectate de explozia produsă sâmbătă seara pot dormi la Centrul de Primiri Urgențe al Primăriei Galați, administrația punându-le la dispoziție și mijloace de transport, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu.

Duminică dimineață, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, care se va desfășura la locul exploziei, se va stabili cum poate sprijini Primăria Galați refacerea locuințelor afectate de explozie, urmând ca Inspectoratul de Stat în Construcții să stabilească dacă blocul mai poate sau nu să fie consolidat.


Un copil de un an, care fusese adus la Spitalul Județean de Urgență din Galați în stop cardio-respirator, după explozia dintr-un bloc din municipiu, a murit, a anunțat, sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Chiriță.

Potrivit acestuia, alți doi copii au ajuns la spital, dar sunt într-o stare stabilă.

De asemenea, la unitatea medicală au mai fost transportați de ambulanțe un bărbat de 47 ani, cu arsuri pe 20% din corp, și o persoană politraumatizată din cauza obiectelor care au fost proiectate asupra ei de suflul exploziei.

Eugen Chiriță a adăugat că explozia a afectat structura de rezistență a blocului, iar dintre cele 19 garsoniere afectate, cinci au fost distruse în totalitate. Explozia s-a produs la blocul G3 din cartierul Micro 19 și a avut drept cauză, cel mai probabil, o acumulare de gaz de la o butelie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă