13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFMI România are un nou șef

FMI România are un nou șef

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că l-a numit pe sud-coreeanul Jaewoo Lee în funcţia de şef al misiunii pentru România şi Bulgaria, în locul pakistanezului Reza Baqir.

"Sunt foarte încântat să anunț că Jaewoo Lee a fost desemnat noul șef al misiunii FMI pentru România și Bulgaria, din 7 decembrie 2017. Dl. Lee îl înlocuiește pe dl. Reza Baqir, care va primi un nou post conform politicilor interne ale organizației financiare internaționale", a afirmat Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria.

Înainte de numirea sa, Jaewoo Lee a fost șeful misiunii FMI în Sri Lanka, care este inclusă din 2016 într-un program al organizației financiare internaționale.

Anterior, acesta a ocupat, în cadrul FMI, postul de adjunct al șefului diviziei de studii pentru regiunile Asia și Pacific și a lucrat la divizia macroeconomie din cadrul Departamentului de cercetare.

Jaewoo Lee a lucrat în câteva economii avansate și emergente și a participat sau a condus câteva proiecte, inclusiv evaluarea cursului valutar, evoluția economică și politică de la criza financiară globală și efectele globale ale reechilibrării Chinei.

În afara FMI, el a lucrat ca profesor de economie la Universitatea California Irvine și economist șef pentru Coreea de Sud al Bank of America Merrill Lynch. Cercetările sale au fost publicate în câteva reviste, inclusiv American Economic Review și Review of Economics and Statistics. Are un doctorat la Massachusetts Institute of Technology și un master în economie la Universitatea Națională din Seul.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă