FOTO. Armata Română se pregătește să respingă atacuri cu rachete sau cu drone. Avioanele - țintă sunt produse în România

de Mihai Diac

Foto: MApN

Ministerul român al Apărării a testat, joi, în poligonul Capu Midia, noul avion - țintă destinat antrenării împotriva unor atacuri aeriene.

Simulatorul este produs de către Departamentul de Armamente al MApN, la cererea Forțelor Aeriene ale României. Avioanele - țintă pot simula atacul unor rachete de croazieră, al unor vehicule aeriene fără pilot (UAV) sau al unor elicoptere, iar militarii români pot realiza trageri asupra acestora, inclusiv cu muniție de război.

Totuși, în antrenamentele de rutină se va evita doborârea avioanelor - țintă, pentru ca acestea să poată fi utilizate pe termen lung.

Avioanele țintă pot fi conduse prin telecomandă, de la sol, sau pot avea traiectoria prestabilită. De asemenea, ele pot decola ca o aeronavă obișnuită sau pot fi lansate în poligon prin parașutare.


Citește și: Militarii români deschid focul împotriva avioanelor fără pilot

Avioanele Ultra 20 sunt propulsate de un motor cu benzină care le ridică pană la 1000 de metri altitudine. La testele de pană acum, aparatele au atins 200 de kilometri la oră.


Un avion – ţintă conceput de Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) costă circa 3.000 de euro – faţă de 30.000 de euro, cat costă un aparat similar oferit de producători din străinătate. Preţul redus al aparatului este foarte important, întrucât avioanele – ţintă pot fi distruse la antrenamente.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate