FOTO VIDEO Sindicaliştii de la Ambulanţă pichetează, miercuri, sediile ministerelor Muncii şi Sănătăţii. Care sunt principalele revendicări

de Iulia Iancu

Sindicaliştii Federaţiei Naţionale “Ambulanţa” din România pichetează, miercuri, între orele 10.30-11.30, sediul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi, între 11.30-12.30, sediul Ministerului Sănătăţii.CITEȘTE ȘI: Sindicatele din Sănătate continuă lupta cu Guvernul anesteziat


Reprezentanţii ambulanţierilor cer, printre altele, stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 01 ianuarie 2018, în urma aplicării regulamentului de sporuri, potrivit proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017.

Totodată, ei solicită renunţarea la transferul taxelor sociale de la angajator la angajat.

"Este pentru prima dată când ieşim propriu-zis în stradă, pentru a avea o discuţie cu ministerele pe cele trei-patru puncte puse în discuţie. Punctul patru este cel cu transferul contribuţiilor. Problemele salariale privind aplicarea legii 153, un lucru pe care nu îl putem accepta, partea cu achiziţia de ambulanţe, blocajul ăsta care de doi ani de zile, nu se reuşeşte încheierea contractului cadru pentru a se demara procedura de achiziţie de ambulanţe, iar starea ambulanţelor pe care le avem este critică şi, binenţeles, lista de personal, cerem suplimentarea posturilor de pe ambulanţă", a declarat Gheorghe Chiş, Federaţia Naţională “Ambulanţa” din România.

Sindicaliştii cer, de asemenea, şi urgentarea încheierii contractului - cadru multi-anual de către ministerele responsabile şi alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea urgentării achiziţiei de ambulanţe.

Deplasarea în coloana a protestatarilor din strada Cristian Popişteanu va începe la ora 12:30, cu ieșire pe Calea Victoriei, Piața Națiunilor Unite, B-dul Națiunilor Unite, B-dul Libertăţii și Piața Constituției. Sosirea în Piața Constituției va fi la ora 13:15 cu finalizarea acțiunii la ora 14:15.

"La finalul acţiunilor de pichetare a ministerelor menţionate, solicităm o discuţie interministerială cu miniştrii din cele trei ministere menționate, ministrul consultării și dialogului social şi cu reprezentantul Guvernului nominalizat de către Premierul României", au mai declart sindicaliștii.

 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate