Fotografii șocante: Într-o clasă dintr-un liceu din Constanța, cresc ciuperci din parchet. Precizările autorităților | GALERIE FOTO

de Cristian Hagi

UPDATE 13.35.  Două inspectoare școlare au controlat cele trei săli de clasă ale Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța. Ele au cerut igienizarea unității de învățământ. 

”În cursul zilei de astăzi, 17 martie 2017, dna Inspector Școlar General prof. Zoia- Gabriela Bucovală și dna Inspector Școlar General Adjunct prof. Alina- Diana Codreanu s-au deplasat la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța în vederea verificării spațiilor din cele trei corpuri de clădire, spații destinate activităților didactice (săli de clasă, cabinete, laboratoare). În urma acestei vizite, s-a constatat că din lipsa spațiului în clădirea principală, elevii din 5 clase își desfășoară activitatea într-un alt corp de clădire a cărui construcție nu este finalizată, lucrările de reabilitare totală fiind sistate încă din anul 2010. De asemenea, la etajul al II-lea al acestei clădiri își derulează activitatea 26 de elevi din clasa a XI-a, într-o sală în care sunt infiltrații, zugrăveala este deteriorată și mobilierul este degradat. ISJ a recomandat conducerii unității de învățământ dezafectarea sălii de clasă și identificarea unui alt spațiu corespunzător normelor igienico- sanitare pentru optima derulare a cursurilor clasei a XI-a. De asemenea, se impune realizarea unei igienizări generale a tuturor spațiilor de învățământ și responsabilizarea înregului personal și a elevilor pentru menținerea în condiții adecvate a acestora”, conform ISJ. 

UPDATE 13.05. Controlul DSP la Liceul de Telecomunicații s-a încheiat. Specialiștii instituției au constatat că problemele reclamate se confirmă. Mai mult, în sala de clasă s-a constatat că bucăți de plintă și var lipsesc și că există mucegai. ”Din acest motiv, echipa noastră de inspecție a dispus suspendarea orelor în sala respectivă de clasă și relocarea copiilor în altă sală, pentru a-și putea desfășura activitatea fără să le fie pusă sănătatea în pericol. De asemenea, directorul instituției a fost amendat cu 1.000 de lei pentru neefectuarea periodică a lucrărilor de igienizare în unitatea de învățământ”, a precizat Constantin Dina, directorul DSP Constanța, pentru România liberă. În alte sale de clasă nu au fost găsite probleme.

UPDATE 12.15. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța au fost vineri dimineață în control la liceu și au ridicat probe. ”Am trimis un control, aștept să vină echipele, să analizăm datele”, a precizat pentru România liberă Constantin Dina, directorul DSP. Directorul liceului spune că regretă cele întâmplate, dar că elevii nu au intrat în clasa respectivă în ultima săptămână, în care au avut loc simulări ale examelelor naționale.


Câteva fotografii care par incredibile au fost realizate într-o sală de clasă a Liceului de Telecomunicații din municipiul Constanța.

În ele se vede clar cum, lângă un perete, au crescut mai multe ciuperci. Fotografiile au fost trimise redacției România liberă de către reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, dar au fost postate și pe rețelele de socializare.

”Pozele acestea nu sunt dintr-o clădire părăsită. Sunt dintr-o sala de clasă de la Liceul TELECOM, unde zilnic învață elevi. Puteți observa ciuperci crescute pe perete. Aici vorbim de iresponsabilitate, nepăsare şi proastă administrare, care provoacă un risc real la adresa sănătății publice. Aștept cu interes niste răspunsuri de la Liceul Telecom, ISJ, Primaria Constanța si DSP. Cum a fost posibil ca un astfel de focar de infecții sa apară într-o unitate de învățământ din centrul Constanței?”, întreabă Alexandru Manda, președintele AEC.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică vor efectua mâine un control la unitatea de învățământ.

Vom reveni cu amănunte.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate