Galați: Explozia care a distrus un bloc întreg și a omorât un copil de un an a pornit de la o țigară. Imobilul va fi evacuat | GALERIE FOTO

de Avram Eliza

Ticu Ciobotaru/RL

UPDATE 18,45: 50 de persoane care doresc să fie mutate într-un spațiu pe care Primăria Galați îl poate pune la dispoziție au fost evacuate, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al municipalității gălățene, Raluca Ardean.

Cele 50 de persoane au fost preluate de două autobuze care le-au dus către 23 de spații puse la dispoziție de Garnizoana Galați, 19 către spații din căminele ASE ale Universității Dunărea de Jos și opt persoane către Centrul de Urgențe pentru Persoane fără Adăpost al municipalității.


UPDATE 14.00: Blocul din Galați afectat de o explozie va fi evacuat, a anunțat ISU. Peste 60 de oameni vor fi nevoieiți să plece din apartamente. Autoritățile consideră că imobilul nu mai este sigur. 


Explozia din blocul de la Galați, în urma căreia o fetiță de un an și jumătate a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, sâmbătă, s-a produs din cauza unei țigări aprinse, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați. Un bărbat și-a aprins țigara în casă, unde fusese o acumulare de gaze, scrie agenția Agerpres. 

Din datele strânse în ancheta deschisă de pompieri, explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze într-un apartament, cel mai probabil provenit de la o butelie defectă. Explozia s-ar fi declanșat în momentul în care proprietarul a încercat să își aprindă o țigară, conform lui Eugen Chiriță. 

Vecinii bărbatului din cauza căruia s-a produs explozia susțin că omul consuma frecvent băuturi alcoolice. Informația nu a fost însă confirmată de autorități.

Sâmbătă noaptea, șase locatari din blocul afectat au dormit la Centrul de Primiri Urgențe a Primăriei Galați, în timp ce alții au înnoptat la rude ori prieteni. Doar locatarii de la parter, etajul I, II și parțial III s-au reîntors în apartamente.

''Se fac analize pentru a se vedea dacă structura de rezistență a blocului a fost afectată. Pentru siguranță, au fost scoase din bloc toate buteliile din apartamente. În total am expertizat 21 de apartamente cu distrugeri, din care cinci au distrugeri masive. Este vorba de structura de rezistență și planșeele de la etajul III. La etajul IV, din cauza suflului exploziei, plafonul s-a ridicat și apoi a coborât, iar din trei garsoniere, acum e doar una. Pereții despărțitori sunt dărâmați. Colegii mei au vorbit cu proprietarul în al cărui apartament s-a produs explozia și acesta a spus că și-a aprins o țigară, după care nu mai știe nimic", a adăugat Chiriță.

În funcție de concluziile specialiștilor, Primăria Galați va lua fie decizia alocării de fonduri pentru repararea apartamentelor afectate de explozie, fie alocarea de fonduri pentru găsirea de alte spații de locuit pentru familiile sinistrate.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate