20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGuvernul stabileşte ajutoare pentru românii afectaţi de cutremurul din Italia

Guvernul stabileşte ajutoare pentru românii afectaţi de cutremurul din Italia

Guvernul s-a reunit, luni, de la ora 14,00, într-o şedinţă extraordinară pentru a analiza măsurile în sprijinul românilor afectaţi de cutremurul din Italia. La solicitarea premierului Dacian Cioloş, miniştrii Muncii şi de Externe  prezintă un prim pachet de măsuri de sprijin pentru românii răniţi şi afectaţi de cutremurul din Italia.

În deschiderea şedinţei, premierul a enumerat tipurile de ajutoare pe care le va acorda Guvernul român:

"Suntem alături de familiile celor care şi-au pierdut persoane apropiate. Suntem alături de cei care au în familie răniţi. Guvernul României o sa facă tot ce ţine de noi pentru a-i sprijini pe cei care au fost victimele acestei catastrofe naturale.

Avem pe agenda şedinţei de guvern o hotărâre prin care urmează să acordăm ajutoare de urgenţă pentru rudele persoanelor decedate. Vom asigura sprijin şi pentru rudele celor care se deplasează din România în Italia pentru a ajuta persoanele care au fost afectate de această catastrofă. Avem un ajutor specific, pe care-l propunem pentru copiii care au rămas orfani.

Vom oferi, totodată, un sprijin financiar pentru familiile care au avut acolo în proprietate locuinţe şi care au fost distruse în proporţie mai mare de 50%. Am mai prevăzut un sprijin adaptat, calibrat şi pentru cei care nu au avut o locuinţă acolo, dar imobilul în care locuiau a fost distrus şi au rămas pe drumuri; ne gândim la un sprijin financiar de urgenţă pentru a-i ajuta într-o perioadă de tranziţie.

Vom asigura şi un sprijin, inclusiv financiar, pentru cei care în urma acestei catastrofe au decis să se întoarcă în ţară şi să se reintegreze într-o activitate profesională.

Vom acoperi cheltuielile de spitalizare pentru cei care sunt răniţi şi nu au asigurare socială."

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă