INS trage un semnal de alarmă: Populația României a scăzut cu două milioane, în ultimii 10 ani

de Iulia Iancu

INS trage un semnal de alarmă: Populația României a scăzut cu două milioane, în ultimii 10 ani

Institutul Național de Statistică informează că populația României a scăzut cu aproape două milioane de locuitori din 2007 până în prezent, în contextul în care sunt analizate doar domiciilile rezidente, nu cele permanente, și fiind luate în calcul aici doar persoanele care lipsesc mai mult de un an, citează Profit.ro.

”Estimăm o scădere de circa 2 milioane a populației din 2007 până în prezent, dacă analizăm domicie rezidente, nu cele permanente. Luăm aici în calcul cei care lipsesc din România mai mult de 12 luni, restul nu. Sunt sate întregi care au dispărut, acolo nici nu ai pe cine să întrebi câți au plecat și cât lipsesc”, a afirmat Ilie Dumitrescu, președintele INS.

Potrivit celor mai recente date ale INS arată că populația României a continuat declinul din cauze demografice, pierzând și în luna martie 7.420 locuitori - echivalentul a două comune medii din țară -, cu aproape 1% mai mulți decât în a treia lună a anului trecut, chiar dacă natalitatea a crescut, iar mortalitatea s-a redus, adaugă sursa citată. 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate