20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIohannis: România poate trimite sprijin logistic şi persoane calificate pentru a ajuta...

Iohannis: România poate trimite sprijin logistic şi persoane calificate pentru a ajuta autorităţile italiene

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Italiei la Bucureşti în memoria victimelor cutremurului, şeful statului exprimând disponibilitatea României de a trimite în Italia sprijin logistic, material şi persoane calificate pentru a ajuta autorităţile.

La ieşirea din sediul ambasadei, preşedintele Iohannis a precizat că a exprimat condoleanţele României şi ale românilor pentru victimele catastrofei.

”Sunt din păcate sute de pierderi de vieţi omeneşti, alte sute de persoane rănite. Din păcate, între acestea se află mulţi, prea mulţi români. Vreau să spun încă o dată condoleanţe familiilor victimelor. Gândul meu se îndreaptă şi spre cei care au fost răniţi şi familiile lor, le doresc însănătoşire grabnică”, a spus Klaus Iohannis, citat de News.ro.

Citeşte şi Guvernul stabileşte ajutoare pentru românii afectaţi de cutremurul din Italia

Preşedintele a menţionat că a cerut de la început Guvernului implicare totală şi va fi adoptată o hotărâre de guvern pentru ajutorarea românilor afectaţi de cutremur.

”Am reiterat disponibilitatea noastră de a veni cu sprijin logistic, material, cu persoane calificate, în măsura în care se doreşte acest lucru”, a mai spus Iohannis despre discuţia de la ambasadă.

Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie în prezent un singur caz pe lista persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia. Toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care mai figurau duminică seara ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă. Numărul românilor morţi rămâne la 11. Alţi şase români răniţi în seism sunt internaţi.

Citeşte şi UPDATE. Tragedia din Italia: Un singur român încă DISPĂRUT. 11 au murit, iar trupurile a șapte dintre ei sunt în drum spre ţară

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă