15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMedicul de la Arestul central, reclamat de avocații lui Sorin Oprescu

Medicul de la Arestul central, reclamat de avocații lui Sorin Oprescu

Doctoriţa de la cabinetul Arestului central a fost reclamată de avocaţii lui Sorin Oprescu la conducerea Policlinicii MAI ”Dr. Kretzulescu”. Avocații edilului susțin că medicul nu respectă recomandările dosctorilor Spitalului Universitar, potrivit Mediafax

Surse juridiciare au declarat, joi, că avocaţii lui Sorin Oprescu o acuză și de faptul că interzice noi controale în cazul edilului suspendat al Capitalei. 

Conform surselor citate, avocaţii s-ar fi plâns că doctorița s-ar opune aplicării recomandărilor făcute de medicii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) pe motiv că starea lui Sorin Oprescu ar fi bună.

Citește și: UPDATE Oprescu ar urma să fie transferat la Spitalul Fundeni. Poliția NU confirmă informația

Totodată, sesizarea se referă şi la faptul că din 29 septembrie, când Oprescu a fost externat, aceasta s-ar fi opus efectuării de noi analize la unități medicale, aşa cum se recomanda în raportul comisiei de la SUUB.

Potrivit surselor citate, avocaţii ar fi reclamat și faptul că lui Oprescu nu i se asigură regimul alimentar recomandat bolilor sale şi cer conducerii Centrului Medical ”Kretzulescu” să lămurească această situaţie.

Avocaţii ar acuza-o pe doctoriță de “nerespectarea şi neluarea de măsuri potrivit recomandărilor din raportul comisiei SUUB”, lucru care ar contraveni art. 22 din Constituţia României, care se referă la “dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”.

Contactaţi telefonic, avocaţii lui Oprescu au declarat că de când este în arest Sorin Oprescu a devenit ”anemic cronic”.

De altfel, avocatul Viorel Mocanu a declarat joi, după ce l-a vizitat pe Sorin Oprescu în Arestul Capitalei, că acesta va fi transferat la spital şi ar trebui să stea internat cel puţin două zile, în condițiile în care nu se simte bine, are variaţii mari de tensiune, valori modificate ale hemoglobinei şi glicemia nu scade sub 240, dar medicul de la Arestul Central consideră că “acestea sunt lucruri normale”.

Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu își face singur injecțiile cu insulină pentru diabet.

“Avem documentele medicale de la Spitalul Universitar, pe care le vom depune şi cu care sperăm să facem dovada că este incompatibil cu această stare de arest şi că, în acest moment, nu-şi poate ţine sub control toate afecţiunile pe care le are şi riscă să ajungă la complicaţii foarte grave (…) Singur îşi face injecţiile, noi i le punem la dispoziţie, nu statul român. Singur îşi face şi măsurătorile valorilor, dimineaţa şi seara (…) S-a dus o luptă seculară să poată fi internat”, a adăugat Mocanu.

Poliția Capitalei a susținut, însă, într-un comunicat de presă transmis joi după-amiază, că administrarea tratamentului injectabil cu insulină se face exclusiv în cabinetul medical al Arestului.

”Cu privire la persoana privată de libertate, facem precizarea că administrarea tratamentului injectabil cu insulină se face exclusiv în cadrul Cabinetului Medical, ce deserveşte Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, sub supravegherea unui medic sau asistent medical”, spune Poliția Capitalei.

Sorin Oprescu a fost internat, joi după-amiază, la Institutul Oncologic, urmând ca vineri să efectueze o investigaţie computer tomograf, la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis “Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii. 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă