7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMetrorex anunță noi măsuri pentru evitarea supraaglomerării. Vor fi montate benzi pentru...

Metrorex anunță noi măsuri pentru evitarea supraaglomerării. Vor fi montate benzi pentru restricționarea temporară a accesului

Metrorex a anunțat că va lua o serie de măsuri pentru a evita supraaglomerarea la metrou, la orele de vârf. Astfel, vor fi montate benzi de restricționare a accesului, care vor fi amplasate înaintea stațiilor de validare.

Metrorex precizează, într-un comunicat de presă că din 10 ianuarie, echipe mixte formate din angajați Metrorex, Poliția Metrou, agenți de pază, reprezentanți ai Jandarmeriei și ai ISU sunt prezente, în intervalul 07.30-10.00 și 16.30 – 19.00, în cele patru stații de metrou, pentru coordonare și intervenție în caz de necesitate.

„În cazul aglomerării pasajelor de trecere, se fac anunțuri repetate de informare a călătorilor cu privire la restricționarea temporară a accesului înaintea aparatelor de taxare precum şi pentru staționarea la nivel peron sau vestibul. În plus, vor fi montate benzi de restricţionare a accesului, amplasate înaintea aparatelor de validare”, au precizat reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, Metrorex funcţionează la capacitate maximă, cu 65 de trenuri, în intervalele cu vârf de trafic (7.00 – 9.00 şi 17.00 – 19.00), pe toate magistralele. Intervalul cu vârf de trafic va fi extins până la descongestionarea aglomeraţiei din staţii. Astfel, pe magistrala 1 circulă 22 de trenuri și o rezervă, pe magistrala 2 – 21 de trenuri și o rezervă, pe magistrala 3 – 15 trenuri, pe magistrala 4 – patru trenuri și o rezervă.

La orele de vârf, pe magistrala 2, trenurile vor circula la maximum trei minute, pe tronsonul comun al magistralelor 1 și 3, între Eroilor și Nicolae Grigorescu, la 2-3 minute, iar în restul timpului trenurile vor circula la 5-6 minute.

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Oţelul Galaţi a obținut calificarea în finala Cupei României pentru a doua oară în istorie, după ce a învins-o, pe teren propriu, pe Universitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă