8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMihai Duţă: Regimul actual, faţă de guvernarea Năstase, este mult mai pervers

Mihai Duţă: Regimul actual, faţă de guvernarea Năstase, este mult mai pervers

Directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, alături de jurnaliştii Cătălin Prisacariu, Mihai Duţă, Mircea Marian şi cineastul Bobby Păunescu radiografiază situaţia presei în regimul Dragnea. 

"Regimul actual, faţă de guvernarea Năstase, este mult mai pervers şi atacă mult mai repede", a declarat Mihai Duţă, senior-editor RL.

Potrivit jurnalistului Cătălin Prisacariu, "Adrian Năstase era mai naiv decât este Dragnea, iar presa online avea o amploare încă scăzută". "Erau câteva ziare mari care mai ţineau piept anumitor comportamente. Astăzi, PSD a înţeles foarte clar ce înseamnă presă liberă, ce înseamnă reţelele sociale".

În ceea ce priveşte rolul reţelelor sociale şi dacă acestea pot suplini rolul jurnalistului şi al presei, Mircea Marian senior-editor RL, susţine că acestea "nu ţin loc de jurnalişti profesionişti. Facebook nu poate suplini presa liberă, nu poate suplini un material de investigaţie. Funcţionează foarte bine ca gherilă împotriva lui Dragnea, însă".

"Facebook nu plăteşte jurnaliştii. Impactul este minimal. Nu poate să ţină în frâu ceea ce se întâmplă", a declarat şi Sabin Orcan. 

Totodată, în aceeași emisiune, Sabin Orcan a anunțat că nu vor dispărea din presă, nici el, nici invitații săi, după întreruperea colaborării cu ziarul România Liberă. "Am o veste proastă pentru cei care și-au deschis șampaniile pentru că plecăm de la RL. Nu o să dispărem din presă, nici eu și nici colegii mei care sunt mai mulți decât vedeți în această seară. Îi voi invita în platou, săptămâna viitoare".

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă