15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialMihai Goțiu (USR): Dan Andronic a mințit în fața Comisiei de anchetă...

Mihai Goțiu (USR): Dan Andronic a mințit în fața Comisiei de anchetă când a spus că n-a cenzurat informații la Evenimentul Zilei

Senatorul USR Mihai Goțiu susține că Dan Andronic "a mințit" în fața Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 susținând că nu a cenzurat informații când a condus publicația Evenimentul Zilei, informează Agerpres.

"Astăzi (n.r. marți) USR a depus la Comisie dovada că domnul Dan Andronic a mințit în fața Comisiei de anchetă. La o întrebare de control pe care i-am pus-o ieri a afirmat că nu a cenzurat informații care dezavantajau partenerii când a condus Evenimentul zilei, ceea ce s-a dovedit eronat. (…) Am prezentat astăzi articolele care sunt cenzurate și fac dovada că, atunci când interesele o cer, domnul Andronic se arată dispus să cenzureze informații și că a mințit în fața Comisiei de anchetă", a afirmat Goțiu, membru al Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009.

Întrebat dacă se pune sub semnul întrebării credibilitatea afirmațiilor făcute de Dan Andronic în Comisia parlamentară de anchetă, Goțiu a spus: Trebuie să găsim informații din alte surse care să confirme acest lucru".

Pe de altă parte, Goțiu a declarat că va urmări în cadrul audierilor din Comisie de ce nu au existat fonduri pentru verificarea votului multiplu la prezidențialele din 2009.

"Este interesant de urmărit ceea ce s-a declarat în Comisia de anchetă că pentru alegerile din 2009 nu au existat fonduri pentru a verifica votul multiplu. (…) Dacă se va confirma că nu au existat fonduri pentru verificarea votului multiplu, mi se pare o problemă foarte mare legată de funcționarea instituțiilor democratice în România și un învățământ foarte bun pentru viitor", a mai spus Goțiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă