15.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul de Interne, Carmen Dan, a doua oară la DIICOT

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a doua oară la DIICOT

Ministrul Afacerilor Interne a ajuns, joi, la sediul central DIICOT, pentru audieri. Carmen Dan a mai fost şi în urmă cu o lună la DIICOT pentru a depune o plângere depusă pe numele lui Romică Părpălea. La intrarea în sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Carmen Dan a precizat că a venit la audieri, fără a spune în ce cauză.

La finele lunii octombrie, ministrul Afacerilor Interne a depus, la DIICOT, o plângere pe numele lui Romică Părpălea. Acesta este denunţător şi în dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Când procurorii DNA au început ancheta faţă de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, preşedintele PSD susţinea că este cercetat pe baza unui denunţ făcut de o persoană care a decedat. Ulterior, Părpălea a reacţionat, precizând că el este autorul denunţului. Acesta este contextul în care bărbatul este cunoscut drept "mortul lui Dragnea".

Ministrul îl acuză pe Romică Părpălea de şantaj, obstrucţionarea organelor judiciare şi constituirea unui grup infracţional organizat, după ce bărbatul a depus o plângere la DNA pe numele ei şi al lui Liviu Dragnea.

"Acum ceva timp, acest personaj, pe treptele DNA, a făcut public că a depus un denunţ împotriva mea, precizâd că aş fi exercitat, într-o calitatea deţinută anterior, cea de prefect, anumite acte de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă. (..) Nu am fost citată la DNA. (..) Nu l-am cunoscut niciodată. Nu m-am interesat de el. Nu este decât un instrument, în spatele lui sunt alte interese, politice. Serveşte un grup de interese, în special politice. (..) Există o înregistrarea în care acest personaj spune că a făcut lucrul acesta din răzbunare. (..) Nu ştiu de ce mă urăşte", a declarat Carmen Dan, după ce a depus plângere la DNA.

Romică Părpălea a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), la jumătatea lunii octombrie, pentru a depune o plângere pe numele lui Liviu Dragnea şi a lui Carmen Dan. Pe aceasta din urmă, el o acuză de abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

„S-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”, a declarat Părpălea, în faţa DNA. El a subliniat că actualul ministrul al Internelor „trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu”, făcând referire la perioada în care a ocupat funcţia de prefect al Judeţului Teleorman.

"Era evident că sunt la pachet cu domnul Dragnea, toată lumea ştie că s-a exploatat o apropiere de domnul Dragnea, sunt persoane care doresc ca acest judeţ să fie eradicat de pe harta României", a spus, luni, la DIICOT, Carmen Dan.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă