15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialOpt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat vor...

Opt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat vor intra, joi, în România

Opt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exercițiul Noble Jump 2017, vor sosi în România joi, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria, potrivit unui comunicat remis de MApN.

"Convoaiele militare, ce vor ajunge în România după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia, și traversarea Bulgariei, sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă și transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre 'Getica' din Cincu, județul Brașov", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis, luni, Agerpres.

În perioada 1-4 iunie 2017, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, precizează MApN.

Convoaiele se vor deplasa, pe 1 iunie, în intervalul orar 9,00 — 20,00, pe ruta Giurgiu-București (E85); pe 2 iunie, în intervalul orar 00,01 — 18,00, pe ruta București — Pitești (A2) — Râmnicu Vâlcea (E81) — Sibiu (Valea Oltului) — Cincu.

De asemenea, convoaiele se vor deplasa și pe 3 iunie, în intervalul orar 9,00 — 17,00, pe ruta Giurgiu — București (E85) și pe 4 iunie, în intervalul orar 00,00 — 15,00, pe ruta București — Pitești (A2) — Râmnicu Vâlcea (E81) — Sibiu (Valea Oltului) — Cincu.

Noble Jump 2017 (NOJP17) este un exercițiu multinațional cu termen scurt de notificare, planificat și condus de Comandamentul Forțelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfășoară, în perioada 26 mai — 16 iunie, pe teritoriile naționale ale Greciei, Bulgariei și României.

"NOJP17 va testa capacitățile operaționale ale elementelor Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF) și nivelul de implementare a Planului de Acțiune pentru Creșterea Capacității de Reacție a Alianței (Readiness Action Plan — RAP), în Bulgaria și România", se arată în comunicat.

Pe toată perioada exercițiului, la Sibiu va funcționa un Centru de Informare Media, sub conducerea structurii de relații publice a JFC Napoli. Acesta va fi încadrat cu personal din cadrul Ministerului Apărării și din țările membre ale NATO participante la exercițiu.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă