16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialParchetul de pe lângă Tribunalul Mureș: Nu au fost luate măsuri preventive...

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș: Nu au fost luate măsuri preventive față de medicul chirurg de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, procurorul Gheorghe Costea, a precizat, marți, că nu au fost luate măsuri preventive față de chirurgul de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș, suspectat de acte de corupție, potrivit Agerpres.

„Au fost efectuate cinci percheziții, au fost ridicate înscrisuri care urmează să fie analizate. De asemenea, au fost solicitate înscrisuri de la instituția angajatoare, iar în momentul în care ne vor fi puse la dispoziție, se va decide care sunt persoanele care urmează să fie audiate și care va fi obiectul audierii. Nu s-a luat nicio măsură preventivă, este un denunț care privește o faptă de corupție, respectiv, luare de mită (…) Nu e adevărat că s-ar fi ridicat arme de vânătoare, ci înscrisuri”, a declarat presei procurorul Gheorghe Costea.

În urmă cu o zi, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au efectuat o serie de percheziții la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș și în alte câteva locații, în cazul unui doctor suspectat de acte de corupție.

 Mai multe percheziții au avut loc, luni dimineața, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș, cât și la mai multe domicilii, în cazul unui doctor bănuit de fapte de corupție. Perchezițiile au fost efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) preciza, într-un comunicat de presă, că cele cinci percheziții domiciliare și la sediul unității medicale în care își desfășoară activitatea medicul. Potrivit procurorilor, medicul specialist în chirurgie cardiovasculară, M.M.L, ar fi condiționat realizarea actului medical, respectiv operații asupra unor pacienți, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani.

„Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situațiilor de natură infracțională, a valorii foloaselor materiale obținute astfel, precum și identificarea și audierea martorilor în cauză”, mai precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, alături de ofițerii S.J.A. Mureș, la percheziții participă lucrători ai Serviciilor Județene Anticorupție Alba, Cluj, Covasna și Harghita, precum și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă