8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialParlamentul României a aprobat cumpărarea de rachete Patriot. Contractul cu SUA va...

Parlamentul României a aprobat cumpărarea de rachete Patriot. Contractul cu SUA va fi semnat până la 1 decembrie

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți cu 279 de voturi “pentru”, unul “împotrivă” și o abținere proiectul de lege pentru realizarea “Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol” aferentă programului de înzestrare esențial “Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)”, informează Agerpres.

Anterior proiectul fusese aprobat de Senat.

Comisia de apărare a Camerei Deputaților a dat, marți, în unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei prin care vor fi achiziționate rachetele sol-aer Patriot, a anunțat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Proiectul a avut un amendament pur tehnic, a susținut Fifor.

“Am obținut un vot în unanimitate pentru acest program, program aprobat deja în Senat în ședința de plen. Este dovada că atunci când discutăm de programele majore de înzestrare nu există probleme care țin de politică, ci există o singură politică și aceasta este politica națională în domeniul apărării, un program pe care noi ni l-am asumat și prin programul de guvernare și anume acela de a rămâne un partener strategic credibil și foarte serios în regiunea Mării Negre și în zona NATO, dar mai ales în Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA”, a spus Mihai Fifor.

Potrivit ministrului Apărării, odată cu această etapă se închide partea legislativă a acestui proiect, urmând ca partea română să semneze contractul cu Guvernul Statelor Unite cel mai probabil până la data de 1 decembrie.

Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege, care a fost adoptat luni de Senat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă