16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialPiedone regretă tragedia din Colectiv: Aici se încheie cariera mea politică

Piedone regretă tragedia din Colectiv: Aici se încheie cariera mea politică

Primarul suspendat al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a scris pe Facebook că îşi încheie definitiv cariera politică, dar că va fi dispus să dea sfaturi oricui îl solicită.

„E foarte greu să încep acest mesaj…E foarte greu să îmi găsesc cuvintele să exprim ce simț, ce trăiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Să spun <<condoleanţe>> pentru cei care mor pe dinăuntru pentru că le-au murit oameni dragi în Colectiv mi se pare că e prea, mult prea puțin. Să va descriu ce se simte cu cătușele la mâini (mâinile acelea care semnau <<ca primarul>>, ca să mă folosesc de ironia unora) e imposibil! Să caut cuvinte care să mă scuze, să mă explice, să mă scoată nevinovat, mi se pare că nu e rolul meu! Sunt alții mai îndreptățiți să stabilească adevărul, pe bază legii și a dovezilor”, a scris Piedone.

De asemenea, el a scris că încearcă, alături de familie şi de apropiaţi, să înţeleagă ce i se întâmplă şi de ce, întrucât  „bunul Dumnezeu nu ne dă pedepse, ci lecții din care să învăţăm. Totul se întâmplă cu un scop”.

Citeşte şi: Curtea de Apel explică de ce l-a ELIBERAT pe PIEDONE după incendiul de la Colectiv

Totodată, Cristian Popescu Piedone a anunţat că îşi încheie cariera politică şi că va fi, de acum încolo, omul Cristian Popescu.

Totuşi, el a scris că se roagă să vină în „fotoliul de primar” cineva să finalizeze ceea ce el nu a terminat şi că este dispus să dea sfaturi oricui, dar „din Parcul Lumea Copiilor, unde am sa il plimb pe David, nepotul meu drag”.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a citi mesajul integral postat de Cristian Popescu Piedone pe Facebook. 

„Le mulțumesc din suflet celor care m-au votat la alegeri, celor care au avut încredere în mine, colegilor care au muncit alături de mine și tuturor celor care, într-un fel sau altul, m-au ajutat să îmi pun în aplicare proiectele”, şi-a încheiat Piedone mesajul. 

Cristian Popescu Piedone a fost pus în libertate de Curtea de Apel din Bucureşti, în dosarul Colectiv, în care este cercetat pentru abuz în serviciu. Instanţa şi-a motivat decizia prin faptul că nu primarul emite autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor şi nu intra în atribuţiile sale să verifice dacă clubul Colectiv îndeplinea normele PSI, se arată în motivarea deciziei CAB.

Cele mai citite

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...
Ultima oră
Pe aceeași temă