9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialPoliția de Frontieră română a capturat un bărbat căutat în toată Europa

Poliția de Frontieră română a capturat un bărbat căutat în toată Europa

Polițiștii de frontieră din județul Satu Mare au reținut un cetățean român care avea emis pe numele lui un mandat european de arestare și care încerca să iasă din România.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de ITPF Sighetu Marmației, mandatul fusese emis de către autoritățile din Italia pentru aderarea la o grupare de criminalitate organizată.

''Ieri, 10 noiembrie, în jurul orei 15,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul român Grigore I., în vârstă de 37 ani, cu domiciliul în județul Tulcea. În urma verificărilor efectuate pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit internațional. Bărbatul avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, fiind căutat de către autoritățile din Italia pentru aderarea la o grupare de criminalitate organizată'', precizează comunicatul Poliției de Frontieră.

Cetățeanul suspect a fost predat de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Satu Mare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Claudiu Târziu (AUR): „Aberant, un elev român este amendat pentru patriotism!”

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se declară revoltat de cazul unui elev de liceu din...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă