13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPolițiștii de frontieră au oprit un cetăţean ceh care încerca să scoată...

Polițiștii de frontieră au oprit un cetăţean ceh care încerca să scoată din România 680 de coarne de cerb

Un cetăţean ceh a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, dintre România și Ungaria, când încerca să scoată din România 680 de coarne de cerb, în valoare de 14.000 lei, pentru care nu avea toate documentele.

L.K., cetăţean ceh, care conducea o autoutilitară aparţinând unei societăţi comerciale din Cehia, s-a prezentat, miercuri seara, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pentru a ieşi din ţară.

Poliţiştii de frontieră au constatat că autoutilitara era plină cu mai multe coarne de cerb, pentru care şoferul a prezentat o factura fiscală, dar nu avea documentele necesare pentru a le scoate din ţară.

Un echipaj al IPJ Satu Mare – Serviciul Arme Explozibil şi Substanţe Periculoase a fost chemat la faţa locului, care, împreună cu poliţiştii de frontieră, a verificat marfa, rezultând cantitatea de 680 bucăţi coarne de cerb, respectiv 600 bucăţi coarne de cerb carpatin şi 80 de bucăţi coarne cerb lopătar, în valoare de 14.000 lei, care au fost ridicate.

”În cauză, s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de transport al vânatului găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta dobândite fără respectarea legii, iar cele 680 de coarne de cerb au fost predate unui echipaj din cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul Arme Explozibil şi Substanţe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor”, anunță un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă