10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPreotul a urcat beat la volan și a ucis un om

Preotul a urcat beat la volan și a ucis un om

Un preot din comuna gălăţeană Schela a fost suspendat din funcţie de Arhiepiscopia Dunării de Jos, după ce a fost reţinut de poliţişti pentru comiterea a trei infracţiuni: a urcat beat la volan, a accidentat mortal un bărbat de 49 de ani care mergea pe marginea drumului şi a fugit de la locul accidentului. Când l-au găsit, poliţiştii au stabilit la verificarea cu aparatul Dragger că preotul Dănuţ Hohotă avea o alcoolemie de 1,34 miligrame de alcool în aerul pur expirat.

„Un bărbat de 49 de ani din Schela, în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a drumului DJ 251 K, a fost accidentat mortal de un autoturism. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, dar poliţiştii l-au identificat, fiind vorba despre un bărbat de 44, din comuna Schela. Testat cu aparatul Dragger s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi. Preotul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, poliţiştii întocmindu-i dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Victima avea 49 de ani

Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat printr-un comunicat că preotul din Schela a fost suspendat. “Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie, pe raza localităţii Schela, de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani.

În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora să fie luate măsurile ce se impun.

Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări”, se spune în comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.  

Preotul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, poliţiştii întocmindu-i dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă