23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele Iohannis spune că a invitat la parada de 1 Decembrie pe...

Președintele Iohannis spune că a invitat la parada de 1 Decembrie pe toată lumea, inclusiv pe Dragnea și pe Tăriceanu. Șefii celor două Camere nu vor să vină

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie de la București, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale, informează Agerpres.

"O să merg la paradă. (…) Undeva, în țară. O să discutăm la partid și o să vedem care este cel mai bun lucru. (…) Nu accept invitația președintelui Iohannis, pentru că nu cred în el", a precizat Dragnea, în cadrul unei declarații acordate presei, la Palatul Parlamentului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, la Ploiești, referindu-se la invitarea președinților Senatului și Camerei Deputaților la parada de 1 Decembrie, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere.

"Anul trecut, într-adevăr, nu am invitat pe toată lumea, fiindcă am vrut să subliniez că există oameni care au probleme care, după părerea mea, sunt foarte mari, însă, am constatat, în același timp, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere. Nu întotdeauna este posibilă această bună înțelegere, dar anul acesta, de Ziua Națională, am hotărât să invit oamenii după funcții, după merite (…), dacă cineva a fost ales parlamentar, are un merit că a convins un număr important de alegători. Deci, una peste alta, am luat lista de protocol așa cum există ea (…) și am invitat pe toată lumea", a declarat Iohannis.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat, luni, că nu a primit deocamdată o invitație din partea Administrației Prezidențiale pentru a participa la parada și recepția organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, iar în cazul în care va primi nu îi va da curs.

"Nu am primit o invitație până în acest moment și dacă voi primi o invitație nu îi voi da curs. De 1 Decembrie, cred că românii își doresc în primul rând să vadă parada militară. E un lucru frumos, spectaculos și, până la urmă, cred că face să vibreze fibra patriotică și națională în fiecare dintre români. Românii nu vin la paradă ca să-l vadă pe președinte sau să-i vadă pe președinții Camerelor Parlamentului. Asta e o chestiune care cred că nu are niciun fel de relevanță", a precizat el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă