6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Operațiune DNA de proporții: 28 de percheziții declanșate simultan într-un dosar...

UPDATE. Operațiune DNA de proporții: 28 de percheziții declanșate simultan într-un dosar de corupție și evaziune fiscală. Surse: E vizat un grup de interese care l-a sprijinit pe deputatul PMP Adrian Gurzău

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, luni dimineața, 28 de percheziții, în București și județele Constanța, Ilfov, Buzău și Prahova, într-un dosar de corupție și evaziune fiscală, a informat instituția într-un comunicat oficial.

Sursele „România liberă”, apropiate societăților producătoare de alcool Murfatlar si Euroavipo, spun că o echipă de anchetatori ar face percheziții vizând evaziune fiscală cu alcool.

După percheziții, unul dintre acționarii firmei Murfatlar, George Ivănescu, a fost adus la sediul DNA cu mandat, pentru audieri, potrivit unor surse.

 

Anul trecut, ANAF a descoperit datorii la Fisc de 600 de milioane de lei, la Euroavipo și Murfatlar. Euroavipo este acționar majoritar la Murfatlar. Ambele societăți erau, anul trecut, în insolvență

În 2011, „România liberă” a publicat o serie de articole despre comerțul suspectat a fi nelegal practicat de Euroavipo si despre susținerea lor, între alții, de către deputatul Adrian Gurzău.

Potrivit DNA, faptele ar fi fost săvârșite între 2010 și 2014. Astfel, procurorii anticorupție efectuează 28 de percheziții la sediile unor firme și domiciliile unor persoane fizice din mai multe localități din patru județe. 


Dezvăluiri ”România liberă” despre grupul de interese vizat de operațiunea DNA
Un grup de firme producătoare de alcool, suspectat de o evaziune fiscală de peste 250 milioane de euro, a beneficiat de ajutorul parlamentarilor PDL William Brânză şi Adrian Gurzău, membri în Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor.

Deputaţii PDL William Brânză şi Adrian Gurzău fac parte din Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor. Adrian Gurzău a condus (alături de Brânză) o anchetă parlamentară declanşată ca urmare a faptului că firma Euroavipo a reclamat intenţia Ministerului Agriculturii de a interzice fabricarea băuturii „Cetera” (marcă de cidru sintetic) deoarece în procesul tehnologic, în loc de fructe, se folosesc substanţe chimice, dăunătoare sănătăţii. În plus, Wiliam Brânză a încercat, printr-un amendament, să scadă accizele pe care Euroavipo trebuia să le plătească pentru „Cetera”. Demersurile deputaţilor s-au soldat cu continuarea producţiei acestei mărci, fără plata accizelor de peste 10,5 milioane de euro, datorate numai pe şase luni din anul 2010, precum şi cu pedepsirea celui care a descoperit contrafacerea băuturii.
Citiți aici mai multe detalii despre afacerile vizate de DNA!



 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă