7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, în topul european al traficului de ființe umane

România, în topul european al traficului de ființe umane

Țara noastră e pe locul 3 în Uniunea Europeană în privința numărului de victime ale traficului de ființe umane la suta de mii de locuitori. Pe primele loocuri sunt Bulgaria și Olanda, potrivit Eurostat.

Cu o medie de 5,4 victime la 100.000 de locuitori, România este întrecută în acest dramatic clasament doar de Bulgaria (13,1 victime) și Olanda (7,9 victime), arată statistica Eurostat.

Pe de altă parte, la polul opus, cu cele mai puține victime ale traficului de ființe umane la 100.000 de locuitori, se situează Croația (0,2), Germania (0,8) și Grecia (0,8).

Situația se schimbă când vine vorba de numărul total al victimelor identificate de autoritățile din fiecare stat membru UE. Astfel, per total, cele mai multe victime sunt identificate, anual, în Italia (peste 6.500 în doi ani), Marea Britanie (aproape 4.500) și Olanda (aproximativ 3.900).

Aproape 45% din victime sunt din categoria de vârstă “peste 25 de ani”, 36% au între 18 și 24 de ani, 17% au între 12 și 17 ani, iar 2% au până în 11 ani. De asemenea, aproape trei sferturi din numărul total al victimelor, 75%, sunt de sex feminin.  

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă