14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDEZVĂLUIRI. Apropiata familiei lui Adrian Năstase este autoarea ordonanțelor grațierii și amnistiei...

DEZVĂLUIRI. Apropiata familiei lui Adrian Năstase este autoarea ordonanțelor grațierii și amnistiei mascate care scot lumea în stradă. Mii de politicieni, mai mari sau mai mici, scapă de pedepse și rămân cu averile ilicite

Apropiata familiei fostului premier Adrian Năstase, Mariana Alexandrescu este consilierul cu care ministrul Justiției, Florin Iordache, a redactat cele două ordonanțe care scot lumea în stradă: ordonanța grațierii și ordonanța modificărilor codurilor penale, adică a unei amnistii mascate. Informația ne-a fost dată de însuși ministrul Justiției.

Florin Iordache ne-a declarat că o cunoaște pe Mariana Alexandrescu de mai mulți ani,  că a preluat-o de la biroul Camerei Deputaților care îi era destinat vicepreședintelui de atunci Viorel Hrebenciuc ( inculpat în dosarul retrocedărilor, cu prejudicii de peste 303 milioane de euro!). Practic, se poate spune că Iordache a mostenit-o pe Alexandrescu de la Adrian Năstase și Viorel Hrebenciuc.

Mariana Alexandrescu( foto luju.ro) ne este cunoscută încă din fierbintele august 2012, când a urcat-o în  Audi-ul familiei fostului premier Adrian Nastase,  pe Mona Pivniceru, pe atunci judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție și candidată la funcția de ministru al Justiției. Mașina era înregistrată pe numelel fiului fostului premier.

După cum a relatat atunci presei, Mariana Alexandrescu pleca de la Dana Nastase, unde fusese într-o vizita în data de 14 august, când Adrian Năstase era deja încarcerat în urma unei condamnări definitive.

La plecarea de la Dana Năstase – susține Mariana Alexandrescu –  i s-a pus la dispoziție mașina familiei, cu șofer, pentru a fi dusă acasă. Pe drum, Mariana Alexandrescu afirmă că a sunat-o  pe Mona Pivniceru și a întrebat-o dacă poate să treacă pe la ea, să o ia și să meargă împreuna la domiciliul ei, ca să discute probleme personale. 

Atunci, s-a interpretat că Mona Pivniceru ar fi fost dusă la "instruire" pentru a găsi metode juridice pentru salvarea din pușcărie a fostului premier Adrian Năstase. Mona Pivniceru a susținut că nu a știut a cui e mașina în care s-a urcat.

Atunci, Mona Pivniceru a ajuns ministru al Justiției, a vrut să promoveze legi controversate, a fost și membru al Consiliului al Magistraturii de unde a fost propulsată judecător la Curtea Constituțională, unde se află și azi.

Mariana Alexandrescu nu a reușit atunci să-l salveze de pușcărie pe Adrian Năstase. Nu a reușit nici ulterior, deși unii parlamentari au tot încercat să modifice legile pentru a-i salva pe politicienii penali.  

Acum, Mariana Alexandrescu are șansa de a promova aceste legi împreună cu ministrul Justiției, Florin Iordache, pe care l-a consiliat și cu care a redactat modificările la codurile penale și textul grațierii. Iordache ne-a declarat ritos, duminică dup-amiaza, că nu are de gând să renunțe la modificările legislative și că le va promova fie prin ordonanță de urgență, fie prin asumarea răspunderii Guvernului Grindeanu.

Nu contează că vor fi salvați în special politicienii, iar pierderile imediate prin nerecuperarea prejudiciilor provocate prin săvârșirea de infracțiuni  depășesc 1,5 miliarde de euro. Nu contează nici avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

"Da, fac și consultare publică. Îi primesc pe toți cei care s-au înscris, în mai multe runde. Discut cu toată lumea și apoi voi promova aceste  texte legislative. Nu se poate nimeni opune! Avem majoritatea în Parlament!" a conchis apoteotic ministrul Florin Iordache.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă