18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSRI nu fioloseşte tehnică "descoperibilă" de persoane neautorizate"

SRI nu fioloseşte tehnică “descoperibilă” de persoane neautorizate”

Dispozitivul găsit în casa în care locuieşte ministrul de Interne Carmen Dan este unul de înregistrare audio ieftin, care ar putea veni din zona privată, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea. 

"Din primele noastre verificări, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zonă privată. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de înregistrare audio ieftin, care costă 2-300 de lei şi care poate fi achiziţionat de oricine de pe orice site specializat", a afirmat Marincea la România TV, precizând că nici serviciile de informaţii interne şi nici cele externe nu folosesc astfel de dispozitive ieftine.

Marincea a ţinut să elimine orice speculaţii conform cărora SRI ar avea legătură cu dispozitivul găsit în locuinţa ministrului Carmen Dan.

"SRI este un serviciu de contraspionaj, care îi prinde pe spioni, nu spionează. SRI nu fioloseşte tehnică "descoperibilă" de persoane neautorizate", a menţionat purtătorul de cuvânt al SRI.

purtătorul de cuvânt al SRI a declarat că nu este în responsabilitatea legală a Serviciului să asigure protecţia contrainformativă a membrilor Guvernului.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă