10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSupersoferul Piedone a ramas fara carnet

Supersoferul Piedone a ramas fara carnet

Carnetul auto al primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost suspendat prin ordin al prefectului de Arges. Tribunalul va hotari daca supersoferul Piedone, care a obtinut intr-o singura zi dreptul de a conduce autovehicule de toate categoriile, isi va pierde definitiv permisul.

Primarul Popescu Cristian Victor Piedone si-a sustinut in Arges, in ziua de 19 octombrie 2007, examenul pentru obtinerea permisului de conducere la toate categoriile de autovehicule – motociclete, autoturisme, camioane (cu sau fara remorca) si tractoare. Ieri, prefectul judetului Arges, Marcel Proca, i-a suspendat permisul lui Piedone, invocand suspiciunile de ilegalitate care planeaza asupra dobandirii lui. "Din cercetarile noastre rezulta ca Popescu Cristian Victor Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, a obtinut viza de flotant pe data de 27 septembrie 2007, figurand ca ar fi stat la cetateanul Constantin Grigoroiu, dar din informatiile noastre lucrul acesta nu s-a intamplat, iar la putin timp dupa obtinerea vizei, pe data de 19 octombrie 2007, a sustinut examen pentru obtinerea permisului de conducere la toate categoriile, examen pe care l-a promovat", a declarat prefectul Marcel Proca.

 

Potrivit acestuia, prefectura ar fi urmat sa-l instiinteze ieri pe Piedone ca trebuie sa depuna permisul la politie, in termen de 5 zile si, totodata, sa trimita Judecatoriei Pitesti cererea de anulare a carnetului de sofer al primarului sectorului 4.
Daca primarul Piedone nu stie deocamdata cum va actiona pentru redobandirea permisului, reprezentantii Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie se bucura ca institutiile statului au inceput sa-si faca treaba, in cazul lotului "Pitesti".
"Astept instiintarea oficiala. Pana in acest moment nu am primit nimic. Voi hotari, dupa ce voi lua la cunostinta in mod oficial, ce cale am sa urmez", a declarat Piedone, citat de Mediafax. Primarul nega anul trecut ca ar fi dat spaga pentru carnet: "Nu ma sperie aceste manipulari. Mi-am luat permisul de conducere la Curtea de Arges corect. Am martori ca am dat examenul corect.

 

Nu am dat spaga nimanui, am stat la un prieten asupra caruia deja se fac presiuni mari sa spuna ca nu e de fapt prietenul meu". Presedintele Asocia-tiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, Marian Nedelescu, nu se bucura ca primarului Piedone i-a fost suspendat permisul, insa saluta aplicarea legii de catre institutiile statului, in conditiile in care soferii fabricati la Arges au comis pana acum 23 de accidente rutiere grave. "Aceste cazuri trebuie judecate de institutiile statului. Noi am atras atentia ca nu numai in Arges, ci si in alte judete se intampla astfel de nenorociri. In sfarsit, institutiile functioneaza", a aratat Nedelescu.

Reamintim ca Guvernul a hotarat anularea permiselor auto dobandite prin acte de coruptie, masura urmand sa fie aplicata atat pentru cele 3.500 de carnete obtinute fraudulos la Pitesti, cat si pentru permisele ilegale emise in Cluj-Napoca, Sfantu Gheorghe si in alte orase. Potrivit prefectului de Arges, in judetul sau exista acum 329 de premise suspendate, iar la Politia Arges au fost depuse 57 de carnete de conducere "suspecte" (20 de titulari sunt din alte judete). Din cei 57 de soferi ale caror permise au fost suspendate, 45 au depus contestatii. In dosarul permiselor de Arges sunt judecati 28 de inculpati, dintre care 22 se afla in arest.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă